Ga je een warmtepomp kopen? Dan is het goed om je door een expert te laten informeren. Je wilt natuurlijk geld besparen door minder energie te gebruiken, maar als je een verkeerde koopt dan kan het een hele dure kostenpost worden.

Hybride of Full-Electric warmtepomp kopen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een hybride warmtepomp te kopen. Dit is een warmtepomp die wordt gecombineerd met een CV ketel. Vaak pas je dit type toe als een woning ouder en slecht geïsoleerd is. Van te voren is het goed om je voldoende te laten informeren. Deze informatie kun je bijvoorbeeld vinden op vereniging eigen huis.

Koop je een Full-Electric warmtepomp dan zitten hier ook zeker voordelen aan. Zo heb je dan geen gasaansluiting meer nodig. En daarnaast kun je ook het tapwater verwarmen met de warmtepomp. (Of je kiest natuurlijk voor een aparte elektrische boiler).

Door het laten uitvoeren van een warmteverliesberekening kun je uitvinden wat het benodigde vermogen is voor de woningen. Hierop kan de installateur dan voor jou de juiste warmtepomp uitzoeken die past bij het huis. Uiteraard is het altijd verstandig om goed met je installateur te overleggen als je een warmtepomp gaat kopen.