Zonnepanelen op je dak worden minder lucratief dan een aantal jaren geleden. Maar het kan nog steeds uit om de panelen op je dak te (laten) leggen. Niet alleen helpt het bij het verminderen van je energierekening. Maar ook het energielabel van je woning gat er (flink) van omhoog.

Hoe haal je meer uit je opgewekte stroom?

Omdat je niet alle energie direct kunt gebruiken van je zonnepanelen, kan het handig zijn om de zonne-energie op te slaan. Dit kun je doen met een thuisaccu. Helaas worden zonnepanelen in combinatie met een thuisaccu nog niet heel erg veel toegepast. Dat komt omdat dit nog vrij duur is.

Waarschijnlijk zal door het probleem met netcongistentie in de toekomst vaker gebruik worden gemaakt om de energie van zonnepanelen op te slaan.

Zonnepanelen op het zuiden?

Vroegen werden panelen eigenlijk alleen maar gelegd op het zuiden. Inmiddels zijn de panelen van betere kwaliteit. Daarnaast kunnen ze ook prima functioneren als ze op het oosten of westen liggen. De opbrengst is dan wel wat minder, maar als je geen andere keus hebt is dit ook een prima optie om energie op te wekken.